Vit kladdig kladdkaka med samk av vanilj, citron och kokos

Den ser kanske inte så mycket ut till världen men inuti är den gul och kladdig och passar utmärkt till grädde och jordgubbar:)
2 ägg
1,5 dl socker
frön från en vaniljstång
100 g margarin
100 g vit choklad
skalet från en citron
2,25 dl mjöl
(kokos till formen)
3 dl vispgrädde
jordgubbar
Gör så här:
1. Smält smöret och smält sedan nerchokladen i den.
2. Vispa ägg, socker och vaniljfrön pösigt.
3. Rör ner smörblandningen i äggvispet.
4. Riv citronskal och rär ner det.
5. Rör till sist ner mjölet.
6 Smöra en form på 24 cm och "bröa" med riven kokos.
7. Grädda i 200 grader i 15 min.. Låt svalna!
8. Bred på ca 3 dl vispgrädde och jordgubbar delade på mitten
Blåbärscheescake - Ej fryst!


Visst ser den god ut? De va de också ;) och här får ni receptet så att ni ockås kan göra den :P
Botten:
250 g digistivekex
100 g margarin
100 g margarin
Fyllning 1:
450 g Philadelphiaost
200 g blåbär
3 ägg
1 1/4 dl socker
450 g Philadelphiaost
200 g blåbär
3 ägg
1 1/4 dl socker
Fyllning 2 :
3 dl creme fraiche
3 msk socker
1 msk vaniljsocker
3 msk socker
1 msk vaniljsocker
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Smula kexen och blanda ner smält margarin. Tryck ut smuldegen i en form med löstagbar botten. Grädda i 5-10 min.
3. Kör ingredienserna till fyllning 1 i matberedaren (fungerar utmärkt i skål med elvisp också) till en jämn smet. Häll i formen och grädda i nedersta delen av ugnen 25-30 min. Min va inne typ 50 min :O och fortfarnade lite kladdig i mitten men den blev kanongod och perfekt faktiskt :)
4. Blanda ihop fyllning 2 och bred på kakan. Grädda ytterligare 5 min,
5. Toppa med blåbär och pudra lite florsocker på strax innan servering. Servera gärna en klick vispad grädde till.
Koladröm med färska jordgubbar

Botten:
100 g smör
1 dl jordnötssmör
250 g digestivekex
Kolasås:
I burk kondenserad mjölk
Topping:
3 dl grädde
1 dl turkisk yoghurt
1 liter jordgubbar
Gör så här:
1. Smält smöret, tag av kastrullen ifrån plattan och smält ner jordnötsssmöret.
2. Mixa digestivekexen och blanda alltsammans.
3. Tryck ut kexblandningen i en 24 cm form med löstagbar botten. Ställ kallt i ca 1 timme.
4. Gör kolasås, dulche de leche. Tag av pappret ifrån konservburken, lägg den i en stor kastrull med vatten som täcker hela burken.
5. Koka livligt i 2 timmar, se till så att vattnet hela tiden täcker burken. Låt burken svalna helt innan den används. Eller skölj den under kallt vatten tills den svalnat.
6. Bred sedan kolan över kakan.
7. Vispa grädden, rör ner den turkiska yoghurten och bred eller spritsa den över kolalagret
. 8. Toppa med jordgubbar!
SOMMARTÅRTA!!


Gudomligt god tårta! Marängbotten, vaniljsåskräm, grädde och jordgubbar MUMS!
Botten:
4 äggvitor
3 dl socker
4 dl rice krispies (Kellogs)
Kräm:
4 äggulor
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 dl vispgrädde
125 g smör
Garnering:
3 dl vispgrädde
1 liter jordgubbar (eller annan frukt eller bär)
Gör så här:
1. Vispa äggvitorna mycket fast. Tillsätt socker, lite i taget och vispa hela tiden.
2. Vänd försiktigt ner Rice krispies i smeten.
3. Klicka eller bred ut smeten till en rektangel i bakplåtspappersklädd långpanna.Smeten ska inte gå ända ut t kanterna på bakplåtspappret.
4. Markera med en kniv en linje i mitten av kakan så blir den lätt att dela sedan (för en större tårta - gör två hela bakplåtsstora bottnar och lägg ihop)
5. Grädda i mitten av ugnen i 2 timmar i 125 grader.
6. Kräm: Rör ihop äggulor, socker, vaniljsocker och grädde till krämen i en rostfri kastrull.
7. Värm försiktigt under omörning. Ta från värmen när krämen börjar tjockna, den behöver inte koka.
8. Tillsätt smöret klickvis mean den svalnar.
9. Låt tårtbottnar och kräm svalna. Ställ gärna krämen en stund i kylen om den är lite rinnig, så blir det lättare att bre på den sen.
10. Dela tårtan på mitten i den tidigare gjorde skåran med en vas
11. Bred på krämen på ena bottnen och lägg på nästa botten.
12. Vispa grädde och bred eller spritsa ut ovanpå tårtan. Dekorera med jordgubbar eller annan frukt eller bär. Man kan även ha lite vispgrädde och bär mellan bottnarna.
NJUUUT!!
Kexchokladpaj med blåbär - enkel, snabb men goo kaka
Kexchokladpaj
330 g kexchoklad med blåbärssmak (6 st à 55
g) Dessa fanns inte när vi skulle köpa dem, så vi tog vanliga och det fungerade ju lika bra det ;)
180 g smör (12 msk)
150 g mörk choklad
4 msk ovispad vispgrädde
1
tsk vaniljsocker
2 äggulor
1. Mixa kexchokladen i en matberedare.
330 g kexchoklad med blåbärssmak (6 st à 55
g) Dessa fanns inte när vi skulle köpa dem, så vi tog vanliga och det fungerade ju lika bra det ;)
180 g smör (12 msk)
150 g mörk choklad
4 msk ovispad vispgrädde
1
tsk vaniljsocker
2 äggulor
1. Mixa kexchokladen i en matberedare.
2. Smält smöret och mixa ihop det med kexsmulorna.
3. Bred ut den (lösa) smeten i en pajform eller flera portionsformar.
4. Grädda i 175 grader, 6 minuter (5 minuter för portionsformar). Låt svalna.
5. Smält chokladen och rör ner den ovispade grädden.
5. Smält chokladen och rör ner den ovispade grädden.
6. Tillsätt vaniljsocker och rör till sist ner äggulorna.
7. Bred chokladen över pajbotten. Ställt kallt i minst 4 timmar.
8. Sikta över florsocker och lägg eventuellt på lite blåbär eller andra bär.
8. Sikta över florsocker och lägg eventuellt på lite blåbär eller andra bär.
9. Servera med grädde eller glass.

Nötkolarutor

Igår hade vi kalas för Sebbe, och då bjöd vi på massa kakor och smaskigheter, några har jag redan lagt ut men här kommer resten av dem smarriga recepten!
Nötkolarutor
Kladdkakebotten:
100 g smör
2 ägg
2 dl socker
1 1/2 dl mjöl
4 msk kakao
1 krm salt
Kolafyllning:
150 g (ca 2 1/2 dl) hasselnötter
2 burkar (á 395 g) kondenserad sötad mjölk
50 g smör
2 msk ljus sirap
Topping:
200 g mörk choklad (vi tog ljus)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en ugnsform, ca 20'30 cm, med bakplåtspapper.
2. Börja med bottnen, Smält smör och låt det svalna lite.
3. Vispa upp ägg och socker lätt och rör ner smöret.
4. Blanda mjöl, kakao och salt och rör ner detta iäggsmeten.
5. Bred ut smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i 8-10 min. Bottnen ska fortfarnade vara lite kladdig. Låt svalna.
6. Sprid ut nötterna i en ugnsform och rosta dem i mitten av ugnen i 225 grader tills de blivit gyllenbruna. Det tar knappt 10 min, rör gärna om ett par gånger. Låt nötterna svalna och gnugga sedan bort skalen.
7. Mät upp kondenserad mjölk, smör och sirap till fyllningen i en vid tjockbottnad kastrull.
8. Låt koka upp och puttra på ganska SVAG värme i ca 20 min tills krömen börjar tjockna, bli gyllenbrun och släppa kastrullens botten.ha svag värme på ända ifrån början för att undvika att bränna den. Rör hela tiden noggrant! Men skulle smeten trots allt bränna fast lite så gör det ingenting.
9. Blanda ner nötterna och bred ut fyllningen i formen i ett jämt lager. Låt svalna.
10. Smält chokladen över vattenbad till toppingen.
11. Bred ut den över kolafyllningen i formen. Låt stelna i kylen.
12. Lossa kakan ur formen och skär den i rutor. Förvara i kylskåp.
Blåbärsmuffins med smulpaj
Muffins:
4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2,5 dl socker
1 dl olja
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
3 dl mjölk
Blåbär
Smulpaj:
50 gram socker
1 msk socker
ca 1 dl mjöl
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda samman mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
3. Vispa samman socker, olja, ägg och vaniljsocker i en annan bunke med elvisp.
4. Rör ihop mjölblandningen och äggblandningen.
5. Häll till sist ner mjölken, kan behövas elvisp för att få den slät.
6. Fyll muffinsformar till 3/4 med smet. Häll därefter i lite blåbär, eventuellt lite blåbärssylt också.
7. Blanda smör, socker och mjöl till smulpajen, tills du har en smulig pajdeg. Blir den för kladdig tar du i mer mjöl och blir den för torr så kan du ta i lite mer margarin.
8. Grädda i ugnen i ca. 15 min.

Snickerskaka med 3 varianter!
Snickerskaka nr. 1

Receptet:
I burk jordnötssmör (350 gram)
1 dl socker
1 dl sirap
10 dl cornflakes (Jag tog K-special för de hade jag hemma)
1 tsk vaniljsocker
200 gram choklad till granering
Gör så här:
1. Smält samman jordnötssmör, socker och sirap i en kastrull (Obs! Det får inte koka) Rör då och då.
2, Krossa flingorna och blanda ner i kastrullen tillsammans med vaniljsockret. Rör om.
3. Bred ut på ett bakplåtspapper eller i en bakplåtsförsedd form. Låt kallna.
4. Smält chokladen och häll/bred över kakan.
5. Låt stå svalt en stund och skär sedan i bitar,
Snickerskaka nr. 2

Receptet är nästan likadant som nummer 1, lite extra saker bara ;) Godare tyckte mina föräldrar:P
Här kommer receptet på denna iaf:
1 burk jordnötssmör (350 gram)
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 dl sirap
1 dl kokos
5-6 dl rice krispies
4 dl cornflakes (tog även här K-special)
200 gram choklad till garnering
Gör så här:
1. Smält samman jordnötssmör. socker, vaniljsocker och sirap, får inte koka!
2. Tag av från plattan och blanda i rice krispies, krossade cornflakes och kokos. Bred ut på ett bakplåtspapper eller bakplåtsklädd form och låt kallna.
3. Smält chokladen över vattenbad och bred den över kakan.
4. Låt den stelna och skär i bitar.
Snickerskaka nr. 3
Denna kakan va ett tag sen jag gjorde så hittar inte bilden nu. Men denna är lite annorlunda jämfört med de andra två kakorna, men sjuuuuukt go!
Kakan:
3 ägg
4 dl socker
200 g margarin
4 dl mjöl
3 msk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 påse jordnötter (350 gram)
Kolasåsen:
2 dl socker
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 dl sirap
1 dl grädde
50 gram margarin
Chokladtäcke:
250 gram ljus blockchoklad
250 gram mörk blockchoklad
en liten klick margarin
Gör så här:
Kakan:
1. Sätt på ugnen på 200 grader.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
3. Smält smöret.
4. Blanda i alla torra ingredienserna utom nötterna i en annan bunke.
5. Häll sedan i äggblandnngen och margarinet i denna bunke.
6. Häll smeten på en smord plåt eller långpanna och häll på nötterna.
7. Ställ i ugnen i 15-20 min.
Kolasåsen:
1. Koka alla ingredienser och låt koka i ca 8 min.
2. Häll såsen över kakan medan den fortfarnade är varm. Låt svalna till såsen har stelnat.
Chokladtäcket:
1. Smält chokladen tillsammans med margarinet.
2. Häll sedan över detta på kakan.
3. Skär i bitar när kakan har svalnat.
och NJUUUUUUT av dessa goa snickerskakor! Jag kan inte bestämma mej vilka som är godast :O