Kexchokladpaj med blåbär - enkel, snabb men goo kaka
Kexchokladpaj
330 g kexchoklad med blåbärssmak (6 st à 55
g) Dessa fanns inte när vi skulle köpa dem, så vi tog vanliga och det fungerade ju lika bra det ;)
180 g smör (12 msk)
150 g mörk choklad
4 msk ovispad vispgrädde
1
tsk vaniljsocker
2 äggulor
1. Mixa kexchokladen i en matberedare.
330 g kexchoklad med blåbärssmak (6 st à 55
g) Dessa fanns inte när vi skulle köpa dem, så vi tog vanliga och det fungerade ju lika bra det ;)
180 g smör (12 msk)
150 g mörk choklad
4 msk ovispad vispgrädde
1
tsk vaniljsocker
2 äggulor
1. Mixa kexchokladen i en matberedare.
2. Smält smöret och mixa ihop det med kexsmulorna.
3. Bred ut den (lösa) smeten i en pajform eller flera portionsformar.
4. Grädda i 175 grader, 6 minuter (5 minuter för portionsformar). Låt svalna.
5. Smält chokladen och rör ner den ovispade grädden.
5. Smält chokladen och rör ner den ovispade grädden.
6. Tillsätt vaniljsocker och rör till sist ner äggulorna.
7. Bred chokladen över pajbotten. Ställt kallt i minst 4 timmar.
8. Sikta över florsocker och lägg eventuellt på lite blåbär eller andra bär.
8. Sikta över florsocker och lägg eventuellt på lite blåbär eller andra bär.
9. Servera med grädde eller glass.

Kommentarer
Trackback