Blåbärscheescake - Ej fryst!


Visst ser den god ut? De va de också ;) och här får ni receptet så att ni ockås kan göra den :P
Botten:
250 g digistivekex
100 g margarin
100 g margarin
Fyllning 1:
450 g Philadelphiaost
200 g blåbär
3 ägg
1 1/4 dl socker
450 g Philadelphiaost
200 g blåbär
3 ägg
1 1/4 dl socker
Fyllning 2 :
3 dl creme fraiche
3 msk socker
1 msk vaniljsocker
3 msk socker
1 msk vaniljsocker
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Smula kexen och blanda ner smält margarin. Tryck ut smuldegen i en form med löstagbar botten. Grädda i 5-10 min.
3. Kör ingredienserna till fyllning 1 i matberedaren (fungerar utmärkt i skål med elvisp också) till en jämn smet. Häll i formen och grädda i nedersta delen av ugnen 25-30 min. Min va inne typ 50 min :O och fortfarnade lite kladdig i mitten men den blev kanongod och perfekt faktiskt :)
4. Blanda ihop fyllning 2 och bred på kakan. Grädda ytterligare 5 min,
5. Toppa med blåbär och pudra lite florsocker på strax innan servering. Servera gärna en klick vispad grädde till.
Kommentarer
Trackback