Hallonrutor med rosa creamcheeseglasyr

 
(ej helt delad här, den ska delas i små rutor).

Hallonrutor med rosa creamcheeseglasyr.
30 bitar i långpanna.

3 ägg
3 dl socker
200 g smör
8 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
4 dl mjölk
2-4 dl frysta hallon

Glasyr:
200 g cream cheese
6 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
150 g rumsvarmt smör

några droppar röd karamellfärg
Kokos till glasyren

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smörj en långpanna.
3. Vispa ägg & socker pösigt en en skål.
4. Smält smöret & låt svalna några minuter.
5. Blanda under tiden mjöl & bakpulver.
6. Rör ner det smälta smöret. Vänd ner mjölblandningen.
7. Tillsätt mjölken & vispa till en jämn smet.
8. Häll smeten i långpannan & häll över de frysta hallonen.
9. Grädda i ca. 25 minuter. Låt den kallna.
10. Vispa ihop alla ingredienserna med elvisp.
11. Bred glasyen över kakan & strö på riven kokos.
12. Skär kakan i bitar.


Mamma och styvpappa hemma på middag :)

Förra helgen var min mamma och styvpappa här hos Sebbe och mig och åt middag osv. Och då bjöd vi på ostgratinerade baconinlindade fläskfilémedaljonger, hemmagjorda klyftpotatis och sallad till middag. Och till efterrätt gjorde vi denna underbara vaniljpaj med hallon ovanpå. Smarrigt !! Det var nog den goaste vaniljkräm jag smakat :) Mmm!


Och här kommer receptet!

Vaniljpaj

Smuldeg:
100 g mjukt smör
1 dl socker
2 dl mjöl


100 g vit choklad

Vaniljkräm:
1 vaniljstång
5 dl mjölk
7 äggulor
1,5 dl socker
1,5 dl majsstärkelser
50 g mjukt smör


1. Blanda ihop alla ingredienser till degen så att den precis blandar sig.
2. Tryck ut i en pajform, nagga den med en gaffel.
3. Grädda i 200 grader i 10-15 min, dens ak få lite färg.
4. Låt kallna
5. Smält chokladen över vattenbad och pensla över hela pajskalet. Kyl den
6. Gör vaniljkrämen: Koka upp mjölk med en urskrpad vaniljstång. Tag ur vaniljstången efter uppkoket.
7. Vispa äggulor, majsstärkelse och socker vitt och pösigt.
8. Slå över den heta mjölken under vispning. Häll tillbaka blandingen i kastrullen och värm upp under kraftig omrörning. Det får ej koka! När blandningen tjocknat ordentligt häll över den i en kall skål och smält ner smöret under vispning. Fortsätt tills krämen är slät.
9. Kyl krämen i kylskåp.
10. När den svalnat bred ett lager över pajen.
11. dekorera med bär och pudra med florsocker (vilket jag glömde, men smakar lika bra för de)

Men nu stod jag ju där med 7 äggvitor, som jag så kklart inte ville slänga, men då passade det perfekt med att göra lite maränger, och här gjorde jag en egen variant, nämnligen nutellamaränger.

Ingredienser:
7 äggvitor
5 1/4 dl socker
saften från en halv citron
några stooooora matskedar (skeden, inte måttet) nutella


1. Sätt ugnen på 130 grader
2. Blanda äggvita, saften från citronen och socker i en rostfri bunke.
3. Sänk bunken i vattenbad över kokande vatten, och rör tills sockerkristallerna löst sig, ca 60-65 grader).
4. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den kallnat
5. Smält nutellan (eller om annan choklad önskas ca. 100g) över vattenbad och vänd sedan ner i marängsmeten så att det blir randigt.
6. Klicka ut marängen med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper eller i vackra pappersformar.
7. Grädda de i ugnen i knappt en timme, marängerna ska vara lite kladdiga och sega i mitten.

Supergoa med vaniljglass till :)




Cupcakesfrosting


Vit choklad- och apelsinfrosting på halloncupcakes


För ett tag sen la jag ut receptet på halloncupcakes, och här kommer 2 frostingar till som jag har testat på dessa. Den vita chokladfrostingen va helt klart min favorit!
Vit chokladfrosting:
200g vit choklad
200g philadelphiaost
florsocker efter behag (jag tog ett par dl)

1. Smält chokladen i vattenbad eller försiktigt i micron (vattenbad rekomenderas)
2. Blanda i philadelphiaosten.
Blanda i florsocker efter behag tills du får den smak och konstistens du vill ha på frostingen.

Använd en sprits och spritsa på frostingen, eller bred på efter bästa förmåga, toppa med strössel eller liknande.

Apelsinfrosting
100g mjukt smör
1 pkt florsocker, 500g
2msk grädde/mjölk
Saften från en apelsin
Karamellfärg

1. Rör smöret med en elvisp och tillsätt florsockret lite i taget.
2. Häll i grädde/mjölk och apelsinsaft. Vispa ca 5 min på medelhastighet, färga smörkrämen till önskad färg.
3. Spritsa eller bred ut krämen på cupcakesen.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!