Cupcakesfrosting
Vit choklad- och apelsinfrosting på halloncupcakes
För ett tag sen la jag ut receptet på halloncupcakes, och här kommer 2 frostingar till som jag har testat på dessa. Den vita chokladfrostingen va helt klart min favorit!
Vit chokladfrosting:
200g vit choklad
200g philadelphiaost
florsocker efter behag (jag tog ett par dl)
1. Smält chokladen i vattenbad eller försiktigt i micron (vattenbad rekomenderas)
2. Blanda i philadelphiaosten.
Blanda i florsocker efter behag tills du får den smak och konstistens du vill ha på frostingen.
Använd en sprits och spritsa på frostingen, eller bred på efter bästa förmåga, toppa med strössel eller liknande.
Apelsinfrosting
100g mjukt smör
1 pkt florsocker, 500g
2msk grädde/mjölk
Saften från en apelsin
Karamellfärg
1. Rör smöret med en elvisp och tillsätt florsockret lite i taget.
2. Häll i grädde/mjölk och apelsinsaft. Vispa ca 5 min på medelhastighet, färga smörkrämen till önskad färg.
3. Spritsa eller bred ut krämen på cupcakesen.