Passionsfruktcheescake med vit choklad - ej fryst
Och denna smarriga kaka smaskade vi i oss till efterrätt

Botten:
8 digestivekex
6 bragokex (tog 6 digestivekex till istället för dessa)
125 g smör
Fyllning:
3 gelatinblad
400 g philadelphiaost
4 msk socker
1 msk vaniljsocker
1/2 citron rivet skal + saften
5 passionsfrukter
150 g vit choklad
Topping:
1 gelatinblad
1/2 dl vatten
2 msk socker
2 passionsfrukter
Till servering – är inte nödvändigt med något till, eftersom den är god utan också.
Vispad grädde
valfritt strössel om så önskas
1. Sätt ugnen på 200 C.
2. Smält smöret.
3. Krossa kexen och blanda med smöret.
4. Tryck ut detta på botten av en bakform med avtagbar botten. Grädda ca 10 min.
5. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, minst 5 minuter.
6. Passera passionsfrukterna genom en sil och blanda sedan saften med philadelphiaosten till en mjuk massa.
7. Blanda ner socker, vaniljsocker och citronskal.
8. Smält den vita chokladen och rör ner.
9. Värm citronjuicen i en kastrull och smält gelatinbladen i detta under omrörning.
10. Vispa ner det i ostsmeten och häll över smeten i formen.
11. Ställ kallt ett par timmar.
12. Gör sedan toppingen. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten, minst 5 minuter.
13. Värm socker och vatten i en kastrull och rör ner gelatinbladet så det smälter.
14. Skrapa ur passionsfrukterna och blanda ner dem.
15. Häll toppingen över kakan och låt stå kallt ytterligare ett par timmar.
Små räkbakelser med ostbågar
12 skivor formfranska
3/4 dl majonnäs (lätt går bra!)
1/4 dl vispgrädde
1-2 msk mildrökt kaviar på tub, tex Kalles
1 msk hackad dill
1 msk hackad gräslök
1 msk hackad rödlök
Garnering:
finhackade ostbågar
räkor
löjrom eller svart kaviar
citronskivor
dillkvistar
1. Ta ut med rundel ur varje brödskiva med ett litet glas.
2. Blanda resterande ingredienser till en röra.
3. Fördela hälften av röran på hälften av rundlarna.
4. Lägg på de övriga som lock.
5. Bred på resten av röran ovanpå och på sidorna.
6. Täck med plastfolie och låt stå och dra i kylskåp 1 dygn.
7. Ta ut ur kylen och rulla varje bakelse i osbågekrosset.
8. Garnera var och en med 3-4 räkor, löjrom, citron och dill.
Så här är originalreceptet, men vi gjorde lite annorlunda. Vi hade först 16 skivor bröd för att vi 4 skulle få två var. Sedan la vi denna röra som står beskriven ovan på första lagret och på andra lagret gjorde vi en skagenröra (där vi blandade creme fraiche, lite majonnäs och räkor tror jag?) istället Vi hade inte tid att vänta ett dygn, men dem blev supergoda i alla fall! Killarna hade rom på också istället för bara räkor :P
