Dumlefluff!

Nu har jag också testat att göra de underbara dumlefluffet, åh var gott det var! :D Har tänkt och velat testa det så länge men har inte orkat göra tårtor och inte vetat vad jag annars skulle göra det till riktigt :P Men min mamma önskade min koladrömpaj som vi gjorde när Sebbe fyllde år, och min låtsaspappa ville ha något chokladigt, så då tänkte jag att jag skulle blanda dessa ;) Så det blev nu en koladröm med dumlefluff J Misstänkte dock att detta skulle bli väldigt sött, så vi tog med en massa hallon, färska uppepå och frysta (fast upptinade) vid sidan om, och dem behövdes verkligen. Vilken söt kaka, men smarrig såklart :P Här kommer receptet:
Botten:
100 g smör
1 dl jordnötssmör
250 g digestivekex
Kolasås:
I burk kondenserad mjölk
Topping:
180 g dumle
3 dl grädde
Gör så här:
1. Smält smöret, tag av kastrullen ifrån plattan och smält ner jordnötsssmöret.
2. Mixa digestivekexen och blanda alltsammans.
3. Tryck ut kexblandningen i en 24 cm form med löstagbar botten. Ställ kallt i ca 1 timme.
4. Gör kolasås, dulche de leche. Tag av pappret ifrån konservburken, lägg den i en stor kastrull med vatten som täcker hela burken.
5. Koka livligt i 2 timmar, se till så att vattnet hela tiden täcker burken. Låt burken svalna helt innan den används. Eller skölj den under kallt vatten tills den svalnat.
6. Bred sedan kolan över kakan.
7. Värm upp grädden i en kastrull men var noga med att den inte får börja koka.
8. Dela Dumlekolorna i mindre bitar och rör ner dem i grädden och rör tills de smält.
9. Häll upp i skål och ställ i kylskåpet i minst 5 timmar (helst ska den dock stå över natten).
10. När blandningen är helt genomkall vispas den upp till en härlig fluff och bred eller spritsa den över kolalagret
11. Toppa med bär!!