Pepparkakscupcakes med apelsinfrosting

 

Muffins:
125 gram smör
2 dl socker
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk pepparkakskrydda (eller ½ msk mald ingefära, ½ msk mald kryddnejlika, 1 msk kardemumma och 1 msk kanel)

Frosting:
75g smör
3 dl florsocker (eventuellt lite mer)
1 tsk vaniljsocker
200g philadelphiaost
skalet från en apelsin och ca 2-3 msk pressad apelsin.
eventuellt lite gul karamellfärg

Gör så här:
1. Blanda smör och socker och rör sedan i äggen, ett åt gången.
2.  Blanda ner övriga ingredienser och häll smeten i muffinsformar.
3. Fyll formarna till lite mer än hälften. Grädda i 175 grader i 20 minuter.


Frostingen görs så här:
1. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker krämigt.
2. Blanda i apelsinskalet och apelsinsaften.
3. Rör i färskosten och eventuell karamellfärg.
4. Bred eller spritsa på toppningen på muffinsen.
Använd så mycket florsocker som behövs för att smeten ska bli fast och bredbar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!