Julgodis i massor!
Madde och jag bakade lite julgodis ;) Vi gjorde dubbelsats i stort sett alla godisarna, men här kommer recepten för de vanliga satserna!

Mozartkulor, ca 30st
Ingredienser
125g nougat
250g mandelmassa
150g choklad
Gör så här:
1. Skär nougaten i 30 lika stora bitar. Rulla dem till kulor och låt
stelna i kylen.
2. Dela under tiden mandelmassan i 30 lika stora bitar som du plattar
ut tunt.
3. Lägg sedan en nougatkula på varje platta och forma mandelmassan
runt nougaten så den täcker helt.
4. Hacka chokladen i bitar och smält den i vattenbad.
5. Doppa kulorna i chokladen och låt dem sedan rinna av på ett ugnsgaller
med bakplåtspapper under

Skumtomtefudge
Ingredienser
12-14 skumtomtar
2dl socker
1dl grädde
50g smör
100g vit choklad
Gör så här:
1. Klipp skumtomtarna i bitar.
2. Koka upp allt utom chokladen tills det har smält.
3.Blanda i chokladen och rör tills det blir en blank tjock smet. Häll upp i smord form.
4. Låt svalna och skär upp i bitar.

Polkabräck
200 g mörk choklad 70 %
200 g vit choklad + ev. några droppar röd hushållsfärg
1 ½ dl polkagrisar, krossade
Gör så här:
1. Smält den mörka chokladen och bred ut ett tunt lager på ett bakplåtspapper och låt stelna.
2. Smält den vita chokladen, tillsätt eventuellt lite röd färg, och bred ut den försiktigt över den mörka chokladen.
3. Strö över polkagriskross.
4. Låt stelna och skär i rutor.

Kokosgodis, ca 30st
Ingredienser:
50 g margarin
½ dl ljus sirap
½ dl socker
2 dl grädde
1 påse (200g) kokosflingor
Garnering – 200g ljus eller mörk choklad
25 g koksfett eller 2 msk matolja
Gör så här:
1. Blanda margarin eller smör, sirap, socker och grädde i en kastrull.
2. Låt koka upp och koka 5 min. Rör ner kokosflingorna.
3. Bred ut smeten på ett smörpapper ca 20x15 cm. Ställ kylskåpskallt och låt stelna. Det tar ca 2 ½ timma.
4. Skär den stelnade massan i fyrkantiga bitar.
5. Smält chokladen och kokosfett eller olja i ett vattenbad eller i mikron. Rör om.
6. Doppa kokosbitarna i chokladen och vänd runt. Använd gärna en stekpincett.
7. Lägg kokosbitarna på smörpapper tills chokladen stelnat. Förvara dem svalt

Daim Rocks!
Ingredienser:
100 g mjölkchoklad
2 dl cornflakes
1 st dubbeldaim (vi tog en och en halv)
Gör så här:
1. Hacka daimen, krossa cornflakesen.
2. Smält mjölkchokladen och blanda ihop alla ingredienser.
3. Klicka ut små bitar på bakplåtspapper med hjälp av två skedar. Låt stelna i kylskåp.

Mars-krispies – Helt klart favoriterna!! J
Ingredienser:
4 Mars bars
90 g smör
50 g rice krispies
Gör så här:
1. Smält ihop smör och mars godisar på svag värme till en jämn smet.
2. Tag av kastrullen ifrån plattan och rör ner rice krispies.
3. Fördela ca 25 st klickar på ett bakplåtspapper och låt dem stelna.
