Julgodis i massor!

Madde och jag bakade lite julgodis ;) Vi gjorde dubbelsats i stort sett alla godisarna, men här kommer recepten för de vanliga satserna!

Mozartkulor, ca 30st

Ingredienser

125g nougat
250g mandelmassa
150g choklad

Gör så här:
1. Skär nougaten i 30 lika stora bitar. Rulla dem till kulor och låt
stelna i kylen.

2. Dela under tiden mandelmassan i 30 lika stora bitar som du plattar
ut tunt.

3. Lägg sedan en nougatkula på varje platta och forma mandelmassan
runt nougaten så den täcker helt.

4. Hacka chokladen i bitar och smält den i vattenbad.

5. Doppa kulorna i chokladen och låt dem sedan rinna av på ett ugnsgaller
med bakplåtspapper under

 

 

Skumtomtefudge

Ingredienser

12-14 skumtomtar
2dl socker
1dl grädde
50g smör
100g vit choklad

Gör så här:

1. Klipp skumtomtarna i bitar.

2. Koka upp allt utom chokladen tills det har smält.
3.Blanda i chokladen och rör tills det blir en blank tjock smet. Häll upp i smord form.
4. Låt svalna och skär upp i bitar.

 

 

 

Polkabräck

200 g mörk choklad 70 %
200 g vit choklad + ev. några droppar röd hushållsfärg
1 ½ dl polkagrisar, krossade

Gör så här:


1. Smält den mörka chokladen och bred ut ett tunt lager på ett bakplåtspapper och låt stelna.
2. Smält den vita chokladen, tillsätt eventuellt lite röd färg, och bred ut den försiktigt över den mörka chokladen.
3. Strö över polkagriskross.
4. Låt stelna och skär i rutor.

 

 

 

 

Kokosgodis, ca 30st

 

Ingredienser:

50 g margarin
½ dl ljus sirap
½ dl socker
2 dl grädde
1 påse (200g) kokosflingor

Garnering – 200g ljus eller mörk choklad
                      25 g koksfett eller 2 msk matolja

Gör så här:

1. Blanda margarin eller smör, sirap, socker och grädde i en kastrull.

2. Låt koka upp och koka 5 min. Rör ner kokosflingorna.

3. Bred ut smeten på ett smörpapper ca 20x15 cm. Ställ kylskåpskallt och låt stelna. Det tar ca 2 ½ timma.

4. Skär den stelnade massan i fyrkantiga bitar.

5. Smält chokladen och kokosfett eller olja i ett vattenbad eller i mikron. Rör om.

6. Doppa kokosbitarna i chokladen och vänd runt. Använd gärna en stekpincett.

7. Lägg kokosbitarna på smörpapper tills chokladen stelnat. Förvara dem svalt

 

 

Daim Rocks!

Ingredienser:

100 g mjölkchoklad
2 dl cornflakes
1 st dubbeldaim (vi tog en och en halv)

Gör så här:

1. Hacka daimen, krossa cornflakesen.
2.  Smält mjölkchokladen och blanda ihop alla ingredienser.
3. Klicka ut små bitar på bakplåtspapper med hjälp av två skedar. Låt stelna i kylskåp.

Mars-krispies – Helt klart favoriterna!! J

Ingredienser:

 4 Mars bars
90 g smör
50 g rice krispies

Gör så här:

1. Smält ihop smör och mars godisar på svag värme till en jämn smet.
2. Tag av kastrullen ifrån plattan och rör ner rice krispies.
3. Fördela ca 25 st klickar på ett bakplåtspapper och låt dem stelna.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!