Daimkladdkaka med daimgrädde

När Ellinor var här i måndags så mumsade vi på denna smarriga kaka samtidigt som vi kollade på Wallander. Och nu typ en vecka senare kommer receptet upp här :P Supergooood iaf!
Kladdkakan:
200 g margarin
200 g choklad
4 ägg
1 1/2 dl socker
2 1/2 dl mjöl
en nypa salt
1 st dubbel Daimförpackning (56 g)
Grädden:
2 1/2 dl grädde
1 msk florsocker
1 1/2 msk kakao
2 st dubbel Daimförpackningar (á 56g)
Gör så här:
1. Smält smör och hackad choklad över vattenbad, rör om och låt svalna lite.
2. Vispa ägg och socker för hand och rör ner chokladsmeten.
3. Rör ihop mjöl och salt, blanda ner i smeten. Rör om tills den är jämn.
4. Hacka Daimchokladen och rör ner i smeten.
5. Smörj en rung kakform med löstagbar botten och håll i smeten, grädda mitt i ugnen i 15-17 min i 200 grader. Ha inte inne kakan för länge, snarare tvärtom. Den ska vara jättekladdig!! Den stelnar i kylan sen och blir kanongod !
6. Låt kakan svalna i formen och ställ den i frysen ca 1 timme eller i kylen över natten.
7. Vispa grädden tillsammans med florsocker och kakao.
8. Hacka den daimchokladen och rör ner hälften i grädden.
9. Bred grädden över kakan och strö över resterande Daim.
Kommentarer
Trackback