Twixkakor - Underbart goa kakor!
Dessa kakor blev däremot jättesmarriga! Men nästa gång ska jag nog göra dem i en större form så att bottnen inte blir lika tjock och sedan göra mer kolasås, för den va ju sjuuuuukt god :)
(taget med mobilkameran)
Här kommer receptet:
Kaka:
6,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
225 g smör
Kolasmet:
175 g smör
2 dl strösocker
3 dl vispgrädde
2 msk ljus sirap
Garnering:
200 g choklad (jag använde ljus choklad)
Gör så här:
Blanda alla ingredienser till kakan, gärna i en matberedare (jag gjorde i en bunke med elvisp) och platta ut degan i en långpanna. Grädda kakan i ca 20 minuter i 175 grader i mitten av ugnen.
Blanda ingredienserna till kolasåsen i en kastrull. Låt koka på svag värme i nästan en timme eller tills såsen tjocknat till en kräm. Gör kulprovet!Bred såsen över den förgräddade kakan.
Smält chokladen och bred den över kolasåsen när den stelnat något. Ställ kallt så att chokladen stelnar. Skär sedan i mindre rutor.

Här kommer receptet:
Kaka:
6,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
225 g smör
Kolasmet:
175 g smör
2 dl strösocker
3 dl vispgrädde
2 msk ljus sirap
Garnering:
200 g choklad (jag använde ljus choklad)
Gör så här:
Blanda alla ingredienser till kakan, gärna i en matberedare (jag gjorde i en bunke med elvisp) och platta ut degan i en långpanna. Grädda kakan i ca 20 minuter i 175 grader i mitten av ugnen.
Blanda ingredienserna till kolasåsen i en kastrull. Låt koka på svag värme i nästan en timme eller tills såsen tjocknat till en kräm. Gör kulprovet!Bred såsen över den förgräddade kakan.
Smält chokladen och bred den över kolasåsen när den stelnat något. Ställ kallt så att chokladen stelnar. Skär sedan i mindre rutor.
Kommentarer
Trackback