Påskkaka!
Denna kaka är en seg mandelbotten med schweizernötchoklad på toppen, och uppe på detta har jag lagt choklad och påskägg för att få kakan påskig ;)
Och här kommer receptet:
Botten
100 g sötmandel
100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 2/3 dl vetemjöl
Topping
200 g schweizernötchoklad (marabou)
7 msk grädde
1 msk smör
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Mal mandeln fint i kvarn (går lika bra i en mixer),
(eller använd färdigt mandelmjöl). Smält smöret i en kastrull.
2. Vispa ägg och socker pösigt i ca 3-5 min.
3. Blanda ner mal mandel, mjöl och till sist smält smör. Rör till en jämn smet.
4. Smörj en rund form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter.
5. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter.
Kakan ska vara lätt gyllenbrun och kännas lite kladdig i mitten. Låt svalna.
6. Smält chokladen över vattenbad. Rör ner grädden och till sist smöret.
Se till att allt blandas väl.
7. Bred chokladsmeten över kakan och ställ den i kylskåpet för att svalna.
8. Sen tog jag en potatisskalare och "skalade" rumsvarm choklad (ljus och lite vit blockchoklad) så att det blir fina rullar/bitar. Sen la jag på massa påskägg, vilket man kan byta ut mot något annat om man vill.
Tänkte egentligen lägga sån här chokald och ägg på cupcakes för att få fina påskcupcakes men detta blev supergott!
De är bara att komma coh hälsa på ;) hihi :) Du bakar ju och ha dej du me, så snart får vi väl ha ett ordentligt kakkalas ;) hihi ;)
URL: http://madebylove.blogg.se/
När bjuder du mig på kakkkakkakaa då?? :D