Bakkväll med Carro :)
Igår va jag hos min vän Carro som ville baka lite med mej, så efter simningen började vi baka en massa :) Mycket trevligt och roligt måste jag säga, och mycket gott ;) Får vi allt göra igen :)
Först bakade vi cupcakes och vi använde detta receptet:
Halloncupcakes
ger ca 12 medelstora cupcakes (tyckte att vi hade "vanliga" formar men vi fick nog ihop ca. 27 st)
3 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
3 dl färska eller frysta hallon
1. Sätt ugnen på 175°
2. Vispa ägg, socker & vaniljsocker vitt och pösigt
3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda med äggsmeten
4. Blanda mjöl, bakpulver & salt och vänd försiktigt ned i smeten
5. Blanda i hallonen
6. Placera ut formarna i en muffinsplåt, fyll dem till 2/3 med smet ( Ett annat sätt att få cupcakesen att hålla formen är att grädda i dubbla formar. Ta några mindre exklusiva formar ytterst som du sedan plockar bort till serveringen. Det optimala är om du har silikonformar ytterst, de håller formen och går att återanvända för evigt). Vi använde en muffinsform av metall och dem blev supersnygga :)
7. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna.
Till halloncupcakes gjorde vi nutellafrosting:
- 225 gram smör
- 200 gram philadelphiaost
- 6 dl florsocker
- 3 tsk vatten
- 6 msk Nutella inte måttet, utan skeden ;)
Vispa det rumsvarma smöret fluffigt tillsammans med philadelphiaosten. Blanda i florsockret och vattnet. Vispa tills allt är blandat och blanda sedan ner Nutellan. Spritsa på de avsvalnade cupcakesen. Dekorera med strössel, hallon, hasselnöt eller vad du tycker passar.
I den andra smeten av cupcakes hade vi i pepparmintsolja istället för hallon och på dessa gjorde vi en egen frosting:
Polkagrisfrosting:
Nästan en hel påse med polkagrisar, som vi mosade i en mortel, så det blev lite olika stora bitar (mest smått)
200 gram philadelpiaost
florsocker efter behag (några dl)
Blanda allt till en smidig smet och fyll på med florsocker tills frostningen blir som du vill ha den. Dekorer med resten av polkagrisarna.
Först bakade vi cupcakes och vi använde detta receptet:
Halloncupcakes
ger ca 12 medelstora cupcakes (tyckte att vi hade "vanliga" formar men vi fick nog ihop ca. 27 st)
3 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
3 dl färska eller frysta hallon
1. Sätt ugnen på 175°
2. Vispa ägg, socker & vaniljsocker vitt och pösigt
3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda med äggsmeten
4. Blanda mjöl, bakpulver & salt och vänd försiktigt ned i smeten
5. Blanda i hallonen
6. Placera ut formarna i en muffinsplåt, fyll dem till 2/3 med smet ( Ett annat sätt att få cupcakesen att hålla formen är att grädda i dubbla formar. Ta några mindre exklusiva formar ytterst som du sedan plockar bort till serveringen. Det optimala är om du har silikonformar ytterst, de håller formen och går att återanvända för evigt). Vi använde en muffinsform av metall och dem blev supersnygga :)
7. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna.
Till halloncupcakes gjorde vi nutellafrosting:
- 225 gram smör
- 200 gram philadelphiaost
- 6 dl florsocker
- 3 tsk vatten
- 6 msk Nutella inte måttet, utan skeden ;)
Vispa det rumsvarma smöret fluffigt tillsammans med philadelphiaosten. Blanda i florsockret och vattnet. Vispa tills allt är blandat och blanda sedan ner Nutellan. Spritsa på de avsvalnade cupcakesen. Dekorera med strössel, hallon, hasselnöt eller vad du tycker passar.
I den andra smeten av cupcakes hade vi i pepparmintsolja istället för hallon och på dessa gjorde vi en egen frosting:
Polkagrisfrosting:
Nästan en hel påse med polkagrisar, som vi mosade i en mortel, så det blev lite olika stora bitar (mest smått)
200 gram philadelpiaost
florsocker efter behag (några dl)
Blanda allt till en smidig smet och fyll på med florsocker tills frostningen blir som du vill ha den. Dekorer med resten av polkagrisarna.
Mintcupcakes med polkagrisfrosting
Kommentarer
Trackback