Små räkbakelser med ostbågar
På nyårsafton åt vi denna smarriga förrätt!
Detta recept ger 6 st små bakelser som är lagom till förrätt.
12 skivor formfranska
3/4 dl majonnäs (lätt går bra!)
1/4 dl vispgrädde
1-2 msk mildrökt kaviar på tub, tex Kalles
1 msk hackad dill
1 msk hackad gräslök
1 msk hackad rödlök
Garnering:
finhackade ostbågar
räkor
löjrom eller svart kaviar
citronskivor
dillkvistar
1. Ta ut med rundel ur varje brödskiva med ett litet glas.
2. Blanda resterande ingredienser till en röra.
3. Fördela hälften av röran på hälften av rundlarna.
4. Lägg på de övriga som lock.
5. Bred på resten av röran ovanpå och på sidorna.
6. Täck med plastfolie och låt stå och dra i kylskåp 1 dygn.
7. Ta ut ur kylen och rulla varje bakelse i osbågekrosset.
8. Garnera var och en med 3-4 räkor, löjrom, citron och dill.
Så här är originalreceptet, men vi gjorde lite annorlunda. Vi hade först 16 skivor bröd för att vi 4 skulle få två var. Sedan la vi denna röra som står beskriven ovan på första lagret och på andra lagret gjorde vi en skagenröra (där vi blandade creme fraiche, lite majonnäs och räkor tror jag?) istället Vi hade inte tid att vänta ett dygn, men dem blev supergoda i alla fall! Killarna hade rom på också istället för bara räkor :P
12 skivor formfranska
3/4 dl majonnäs (lätt går bra!)
1/4 dl vispgrädde
1-2 msk mildrökt kaviar på tub, tex Kalles
1 msk hackad dill
1 msk hackad gräslök
1 msk hackad rödlök
Garnering:
finhackade ostbågar
räkor
löjrom eller svart kaviar
citronskivor
dillkvistar
1. Ta ut med rundel ur varje brödskiva med ett litet glas.
2. Blanda resterande ingredienser till en röra.
3. Fördela hälften av röran på hälften av rundlarna.
4. Lägg på de övriga som lock.
5. Bred på resten av röran ovanpå och på sidorna.
6. Täck med plastfolie och låt stå och dra i kylskåp 1 dygn.
7. Ta ut ur kylen och rulla varje bakelse i osbågekrosset.
8. Garnera var och en med 3-4 räkor, löjrom, citron och dill.
Så här är originalreceptet, men vi gjorde lite annorlunda. Vi hade först 16 skivor bröd för att vi 4 skulle få två var. Sedan la vi denna röra som står beskriven ovan på första lagret och på andra lagret gjorde vi en skagenröra (där vi blandade creme fraiche, lite majonnäs och räkor tror jag?) istället Vi hade inte tid att vänta ett dygn, men dem blev supergoda i alla fall! Killarna hade rom på också istället för bara räkor :P

Kommentarer
Trackback